Proiecte Realizate, Referinte

Teatrul I.L. Caragiale Bucuresti: Cultura in Inima Capitalei

Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti

Localizare si Capacitate

Teatrul I.L. Caragiale Bucuresti, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București, este o prezență iconică în peisajul cultural al României. Cu o capacitate impresionantă de 2.613 locuri disponibile impartite in 7 săli.

Sala Mare – Ion Caramitru

Tip: Sală de tip italian (cu scena în fața spectatorilor)
Capacitate: 940 de locuri
Sala Ion Caramitru a Teatrului National Bucuresti (TNB) impresioneaza prin capacitatea sa de 940 de locuri, adoptand un stil italian si plasandu-se printre cele mai ample sali de teatru din Romania si din Europa. Asemanatoare cu Sala Mare a noului Teatru National din Budapesta sau Sala Olivier a Royal National Theatre din Londra in privinta dotarilor sceno-tehnice.
In configurarea actuala, Sala Mare a TNB cuprinde un parter cu 616 locuri, trei randuri de loji (benoare la parter – 84 de locuri, loji Rang 1 – 119 locuri, loji Rang 2 – 104 locuri), si o Loja Oficiala cu 27 de locuri. Cele trei randuri de loji, impreuna cu tavanul special modificat, adauga o nota de eleganta salii, cu interior imbracat in rosu regal.

Echipamente și Tehnologie

Boxe d&b audiotechnik: 8x Boxe ALi90 montate de tavan cu ajutorul unor suporti dedicati in partea din fata a scenei, 4x Vi-GSUB si 8x 44S amplasate pe avanscenă, 2x Boxe de delay Yi7P prinse de tavan pe partea de centru a salii, orientate spre spatele salii, 2x Yi10 pentru Side Fill prinse de tavan, alaturi de LineArray-urile Ali90,  și boxe d&b E8 în loje.

Amplificarea intregului system este realizata cu:

  • 4x Amplificatoare 30D
  • 2x Amplificatoare 10D
  • Un Amfilificator D80 NL4

Controlate prin protocolul Dante cu ajutorul interfatei DS10.

Inovația d&b: Calitatea Sunetului la Nivel Superior

Echipamentul d&b audiotechnik implementat la Teatrul I.L. Caragiale Bucuresti reprezinta varful tehnologiei in domeniul audio. Sistemul A-Series combina claritatea sunetului oferita de boxele traditionale cu flexibilitatea si distributia uniforma a sunetului oferita de linearray-uri. Aceste incinte A-Series au o dispersie mai buna pe verticala in comparatie cu un top linearray obisnuit, ceea ce permite acoperirea optima a salii cu un numar redus de boxe si un impact vizual scazut. A-Series reprezinta o noua paradigma in tehnologia sistemelor audio, oferind o flexibilitate exponentiala in configurarea acestora si controlul acustic. Aceasta abordare inovatoare aduce un nivel superior al calitatii sonore si al controlului acustic, garantand o experienta auditiva exceptionala pentru publicul teatrului.

Concluzie

Datorita instalarii acestui sistem avansat, a rezultat  un sunet uniform de calitate excepțională. Fiecare reprezentație devine o experiență imersivă, iar publicul se bucură de o claritate și o profunzime a sunetului care adaugă valoare fiecărui spectacol.

Mentionam ca o parte din informatiile prezentate in acest articol au fost extrase de pe site-ul oficial al Teatrului National ”I.L. Caragiale” din Bucuresti (TNB), cu scopul de a furniza o prezentare concisa si informativa despre diversele sali si spatii din cadrul TNB, precum si despre proiectele si evenimentele desfasurate in aceasta institutie culturala.

d&b audiotechnik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *